top of page
Zoeken

(Echt)scheiding

Bijgewerkt op: 14 jan. 2022

Het is niet zo gek als je door de bomen het bos niet meer ziet... Een scheiding is een turbulente periode waarin emoties hoog oplopen en je daarnaast ook nog de praktische zaken moet regelen.


Hieronder geef ik een omschrijving van deze praktische zaken waar je rekening mee moet houden:


**Wat is er vastgelegd?**

Als je bent getrouwd zijn er veel (financiële) zaken wettelijk geregeld. Al zit er een verschil in getrouwd zijn op huwelijkse voorwaarden of gemeenschap van goederen. Ben je niet getrouwd, maar heb je wel een samenlevingscontract? Dan kun je daarin opzoeken welke afspraken jullie in het verleden hebben gemaakt.


**Afspraken maken**

De afspraken die jullie maken over (na) de scheiding wordt vastgelegd in een zogeheten echtscheidingsconvenant. Deze afspraken zijn ook in de toekomst van belang, dus denk hier goed over na. Het kan onder andere gaan over:

- Verdeling van de spullen, jullie geld, maar ook de schulden

- Hoe hoog gaat de eventuele alimentatie zijn?

- Hoe ga je het opgebouwde pensioen verdelen?

- Waar gaan de kinderen wonen? Hoe ziet de omgangsregeling eruit (deze afspraken komen in

het ouderschapsplan te staan)


**De scheiding aanvragen**

Een echtscheiding wordt uitgesproken door de rechter. Als mediator zorg ik ervoor dat de (door jullie ondertekende) documenten worden overgedragen aan de advocaat die jullie scheiding bij de rechtbank indient. De mediators van Mediation Haaglanden zijn zeer ervaren en hebben alle deskundigheid in huis om jullie scheiding te begeleiden.


Heb je vragen over jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op. Vrijblijvend kennismaken kan natuurlijk ook. Ik hoor graag wat ik voor jullie kan betekenen.44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Welkom!

Comments


bottom of page