top of page
Kosten

Kosten Mediator bij echtscheiding

Uiteraard zijn de kosten voor mediation niet onbelangrijk. 

Mijn unieke aanpak wordt ondersteund door mijn toewijding aan toegankelijkheid. Bij het opstellen van ouderschapsplannen of het afwikkelen van scheidingen werk ik vaak op basis van een toevoeging vanuit de Raad voor de Rechtsbijstand.

Met subsidie

Als het inkomen van jullie beiden niet voldoende is, kan ik mijn diensten aanbieden op basis van een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand. De kosten bedragen dan  maximaal €121 per persoon voor het hele mediationtraject.

 

kom ik in aanmerking voor een toevoeging? 

Wil je weten of je aanmerking komt voor subsidie vanuit de Raad voor rechtsbijstand dan verwijs ik je naar de volgende link voor meer informatie en inkomen/ vermogens voorwaarden.

 

Tarief zonder subsidie/ Dekking rechtsbijstand verzekering

Indien je niet in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de rechtsbijstandsverzekering bedragen de kosten voor mediation € 181,50 per uur (inclusief 21 % btw) voor jullie samen, vaak worden deze kosten gedeeld. Voor het opstellen van het convenant, ouderschapsplan, gesprekken en berekeningen (kind- en partneralimentatie) kunnen jullie een totaalpakket afnemen.

De kosten voor het pakket bedragen € 1750,00 inclusief 21% btw,

per persoon.

Voor het opstellen van het ouderschapsplan en alimentatie berekeningen

bedragen de kosten € 600,00 inclusief 21% btw, per persoon. 

Kosten Afhandeling echtscheiding advocaat/ rechtbank

De afhandelingskosten van de advocaat zijn niet inbegrepen in de pakketprijs. Ik werk samen met een advocaat die een voordelig tarief hanteert voor de afhandeling bij de rechtbank:

  • Afhandelingskosten: € 325,00 per persoon inclusief 21% btw.

  • Griffierechten (btw-vrij, vast tarief rechtbank): € 160,00 per persoon. Bij toevoeging geldt een verlaagd tarief van € 43,00 per persoon en betaal je geen kosten voor de advocaat.  

Zijn de kosten voor mediation aftrekbaar?

De kosten voor mediation zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar voor de belastingdienst. Als de mediationkosten betrekking hebben op de echtscheiding of beëindiging van een geregistreerd partnerschap, en ze zijn gemaakt voor het verkrijgen van partner-alimentatie, dan kan dit onder bepaalde voorwaarden als aftrekpost worden opgevoerd in de aangifte inkomstenbelasting.

Hierbij is belangrijk dat de mediationkosten zijn gemaakt voor het verkrijgen van alimentatie en niet voor andere zaken zoals bijvoorbeeld de verdeling van bezittingen of het opstellen van een ouderschapsplan. Ook geldt er een drempelbedrag en een maximumbedrag aan aftrekbare kosten. Het is verstandig om in specifieke gevallen een belastingadviseur te raadplegen voor advies op maat.

Afspraak maken voor een gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprek? Vul dan het onderstaande contact formulier in. Tijdens het kennismakingsgesprek leren we elkaar beter kennen en kan ik direct uitzoeken of jullie aanmerking komen voor een toevoeging of dekking vanuit jullie rechtsbijstandsverzekering.

Je weet je wat je betaalt. Daarnaast is het ook belangrijk dat jij je prettig voelt bij de mediator. 

bottom of page